Vaikka Bretagnen viinialue ei ole virallisesti tunnustettu alkuperänimityksenä (AOC), se ottaa uuden ja kiehtovan paikan Ranskan viinikentällä Vin de France -kategoriassa. Bretagne, joka on perinteisesti tunnettu siidereistään ja calvadosistaan, on viime vuosina kokenut viinikulttuurin renessanssin, kun alueelle on ilmestynyt innokkaita viinitarhoja, jotka pyrkivät tuomaan esille alueen ainutlaatuisen terroirin.
Tämä uudistuminen on merkitty pienimuotoisella tuotannolla, joka painottaa säänkestäviä rypälelajikkeita, jotka kykenevät sopeutumaan Bretagnen merelliseen ilmastoon. Enimmäkseen valkoiset ja kuohuviinit erottuvat raikkaudellaan, mineraalisuudellaan ja usein kevyellä suolaisuudellaan, joka heijastaa läheisyyttä Atlanttiin.
Alueen viinintuottajat panostavat ympäristöä kunnioittaviin käytäntöihin, usein biodynaamiseen viljelyyn, pyrkien ilmaisemaan pulloissaan kaiken Bretagnen omaleimaisuuden ja aitouden. Bretagnen viinit viehättävät omaperäisyydellään ja täydentävät hienosti viinikokoelman, joka houkuttelee löytämään Ranskan epätavallisia ja lupaavia terroirejä. Kaiken kaikkiaan Bretagnen viinit ovat kunnianosoitus innovaatiolle ja bretonilaiselle sinnikkyydelle viinialalla.