Sisilialaisten viinien alkuperämerkintä, Välimeren viininviljelyn muinaismuisto, on italialaisen oenologian helmi. Aurinkoisella ilmastolla ja vaihtelevalla maantieteellä, joka ulottuu kultaisista rannoista Etnan tulivuoriseen vuoristoon, Sisilia tarjoaa ainutlaatuisen terroirin, joka edistää viinien monimuotoisuutta. Historiallisesti saaren läpi kulkeneiden monien sivilisaatioiden vaikutteet tekevät sisilialaisista viineistä äärimmäisen rikkaita ja monimutkaisia. Sisilia on erityisen tunnettu voimakkaista punaviineistään, kuten Nero d'Avolasta, jossa on luumu- ja kirsikka-aromeja, sekä Nerello Mascalesea, joka tuo esiin vulkaanisen terroirin erottuvan mineraalisuuden. Valkoiset lajikkeet, kuten Grillo ja Inzolia, tarjoavat raikkaita sitrusaromeja ja eleganttia mineraalisuutta, täydellisiä aurinkoisiin päiviin. Tutustuessaan Sisilian viineihin viininharrastajat löytävät myös joskus tuntemattomia mutta luonteikkaita alkuperämerkintöjä, kuten Marsala ja Passito di Pantelleria, intensiivisine ja makeine makuineen. Olitpa sitten tulokas uusien löytöjen etsinnässä tai kokenut tuntija, Sisilia tarjoaa kiehtovan aistimatkan viinien maailmaan.