Emilia-Romagnan viinialue, joka sijaitsee Pohjois-Italiassa, on yksi Italian niemimaan kätketyistä aarteista. IGT (Indicazione Geografica Tipica) -luokituksella se tarjoaa oenologisia rikkauksia, jotka ulottuvat Adrianmeren rannikolta Apenniinien juurelle. Emilia-Romagna on tunnettu kulinaarisista ja viiniperinteistään, ja siellä sijaitsevat ikoniset kaupungit kuten Bologna, Parma ja Modena. Se on kuuluisan Lambruscon kehto, kuohuviinin ja hedelmäisen viinin, joka yhdistetään usein maukkaaseen paikalliseen ruokaan.
Lambruscon lisäksi Emilia-Romagna tuottaa Pignolettoa, eloisaa ja aromaattista valkoviiniä, sekä Sangiovesea, voimakasta punaviiniä, joka kilpailee toskanalaisten vastaavien kanssa. Tämä monimuotoisuus selittyy alueen maaperän ja ilmaston vaihtelevuudella, mikä mahdollistaa viinien tuottamisen, jotka miellyttävät kaikkia makuja. Viinikellarin hoitoon ryhtyville Emilia-Romagnan ymmärtäminen ja tutkiminen on kutsu tutustua aitoihin ja tyypillisiin viineihin, jotka ovat täydellisiä kokoelman rikastamiseen. Olitpa sitten aloittelija tai asiantuntija, Emilia-Romagnan viehätys lumoaa makunystyräsi ja rikastuttaa oenologisia tietojasi.